середа, 24 грудня 2008 09:19

Заколотники в Гвінеї створили військову раду

26 військових і шестеро цивільних увійшли до путчистської Національної ради за демократію і розвиток Гвінеї. Група військових оголосила про розпуск уряду і припинення дії конституції, звинувативши владу в корупції і економічному занепаді.

Після цього уряд заявив, що контролює ситуацію в країні і твердження про переворот є блефом. Проте путчисти доки не піймані. Ніхто не знає, яка реальна обстановка в гвінейській столиці Конакрі та інших ключових пунктах країни.

Спроба захоплення влади була зроблена після оголошення про смерть президента Лансані Конте, який 24 роки керував цією державою Західної Африки, яка є важливим світовим постачальником бокситів - сировини для алюмінієвої промисловості.

Влада говорить про продовження переговорів з путчистами. Всього в НРДР входять 32 людини, у тому числі один генерал і дев"ять полковників, відзначив представник бунтівників капітан Мусу Даді Камара. До останнього часу він очолював службу постачання ГСМ в армії, а після того, як путчистам не удалося висунути єдиного лідера, став публічно виступати від їх імені.

Начальник генштабу гвінейської армії генерал Діарра Камара закликав військовослужбовців до спокою. Тим часом, приведені в стан підвищеної боєготовності сили безпеки сусідньої Ліберії, повідомляє NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Заколотники в Гвінеї створили військову раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі