середа, 03 січня 2018 18:03

Закарпаття встановило новий туристичний рекорд

Закарпаття встановило новий туристичний рекорд
Фестиваль вина на Закарпатті 2017 року / фото: ua.all.biz

Протягом минулого року на Закарпатті побували близько 2 млн туристів. Це майже на третину більше, ніж 2016-го.

Надходження до бюджету за надання туристичних послуг, в порівнянні з минулим роком, зросли на 34,5%, пише Геннадій Москаль на власному сайті.

"Це абсолютний рекорд. Найпопулярнішими для туристів районами стали Берегівський, Хустський, Свалявський та Рахівський. Це обумовлено, перш за все, термальними курортами і санаторно-лікувальними установами, які тут знаходяться", - каже губернатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слова, які потрібно знати тим, хто їде на Закарпаття

За словами губернатора Закарпаття, якщо хтось і поширював міфи про те, що в угорсько-мовних районах Закарпаття не розуміють приїжджих, то вони не спрацювали.

"2018 року продовжимо працювати в туристичній галузі Закарпаття і зробимо все, щоб побити торішній рекорд", - додав Москаль.

У Рахівському районі Закарпаття відбувся перший відкритий фестиваль - змагання "Битва різьбярів". 17 майстрів із Західної України вирізали різні фігури з дерев, які потребували вирубки, повідомляє Закарпатське управління лісового господарства. Фестиваль провели на території школи-інтернату села Великий Бичків. Там росли дерева, що потребували вирубки.

Зараз ви читаєте новину «Закарпаття встановило новий туристичний рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі