вівторок, 16 червня 2020 23:42

Зайцева, яка вбила 6 людей, засмагає у в'язниці

Засуджена за смертельну ДТП у Харкові Олена Зайцева засмагає в Покровському виправному центрі №79 у Дніпропетровській області.

Її знімки опублікувала на своїй сторінці в Facebook Олександра Загранична. "На фото вбивця Зайцева і ще одна мажорка на ім'я Валя. Ось так відбувають покарання ті, у кого є гроші, і ті, у кого немає грошей", – написала Загранична.

Автор: Соцмережі
 

Вона стверджує, що керівництво виправного центру "догоджає мажоркам".

Також Загранична виклала фото інших засуджених жінок, які в цей час працюють.

Автор: Соцмережі
 

Достовірність цих фото підтвердила начальниця Покровського виправного центру №79 Інна Мицюк.

"Фотографії дійсно зроблені іншими засудженими, але про жодні поблажки для Зайцевої мова не йде. Для розуміння: вона перебуває в секторі, де відбувають покарання жінки, які засуджені за злочини з необережності – до позбавлення волі. Вони повністю ізольовані від інших засуджених (до обмеження волі – прим.). Усього в секторі, разом із Зайцевою, їх шестеро", – розповіла Мицюк.

За її словами, ця категорія засуджених не має права вільно пересуватися територією – це законодавчо заборонено.

"Вони постійно перебувають тільки в секторі, у них свій маленький прогулянковий дворик. Не можуть мати при собі мобільні, а телефонні переговори дозволені тільки в черговій частині, під наглядом адміністрації", – додала начальниця виправного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зайцева принципово не дає інформацію – адвокат потерпілих

Водночас у засуджених до обмеження волі жінок більше "можливостей". Вони мають при собі мобільні телефони, вільно пересуваються територією виправного центру і навіть виїжджають у місто за покупками.

Мицюк розповіла ще про одну відмінність у відбуванні покарання цих двох категорій.

"Згідно із законом засуджені до обмеження волі зобов'язані працювати, тому що вони тим самим забезпечують своє утримання в установі. А ось ті, хто відбуває покарання позбавлення волі, цього робити не зобов'язані. Однак п'ять жінок виявили бажання працювати, серед них і Зайцева", – розповіла начальниця виправцентру.

18 жовтня 2017 року у центрі Харкова позашляховик Lexus влетів у натовп людей після зіткнення з іншим авто. У результаті загинуло 6 осіб, іще шість постраждали.

За кермом Lexus виявилася 20-річна Олена Зайцева, прийомна дочка місцевого бізнесмена Василя Зайцева. Вона була студенткою третього курсу Харківського національного університету.

Другим учасником аварії виявився водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов.

26 лютого 2019 року Київський районний суд Харкова оголосив вирок у справі про смертельну ДТП, в якій звинуватили Зайцеву і Дронова. Обоє отримали по 10 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Зайцева, яка вбила 6 людей, засмагає у в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі