вівторок, 10 вересня 2019 14:26

Захисники вимагатимуть від Росії відшкодувати моральні збитки Балуху

Захисники вимагатимуть від Росії відшкодувати моральні збитки Балуху
Володимира Балуха місяцями утримували в ізоляторі російської колонії. Фото:static.ukrinform.com

26 вересня Торжоцький міжрайонний суд Тверської області Росії розглядатиме скаргу захисників українського активіста з Криму Володимира Балуха через його безперервне перебування в ШІЗО російської колонії.

Володимира Балуха регулярно відправляли до штрафного ізолятора у російській колонії, де він відбував покарання, про це повідомила його адвокатка Ольга Дінзе.

"Через те, що Балух відбув із колонії разом із особистою справою, у нас відкладається судове засідання, оскільки виникли якісь перешкоди до розгляду. Я продовжую діяти в цьому напрямі. Наступне судове засідання у нас буде 26 вересня. Я з'ясовуватиму позовні вимоги у частині відшкодування моральних збитків. Також наполягатиму на розгляді справи в рамках тих матеріалів, які були представлені мною" – розповіла Дінзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Били струмом і не давали спати: Карпюк розповів, як їх із Клихом катували

Востаннє Балух був у штрафному ізоляторі наприкінці липня. До цього його відправляли до ШІЗО, де він провів у цілому близько двох місяців.

Звільнений українець Володимир Балух отримав вишиванку замість тієї, яку в нього відібрали окупанти. Йому передали вишиванку, вишиту переселенкою з Криму Оленою Ілюшиною.

Зараз ви читаєте новину «Захисники вимагатимуть від Росії відшкодувати моральні збитки Балуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі