понеділок, 09 червня 2008 14:21

Заборонені роботи на 5-ти шахтах "Орджинікідзевугілля" в Донецькій області

Ведення гірських робіт на всіх 5-ти шахтах державного підприємства "Орджинікідзевугілля" в Донецькій області були заборонені Державним комітетом України з промислової безпеки, охорони праці і гірського нагляду (Держгірпромнагляд).

Таке рішення було ухвалене у зв"язку з порушеннями, виявленими в результаті перевірок стану промислової безпеки і охорони праці.

Стало відомо, що позачергові перевірки стану промислової безпеки на шахтах ДП "Орджинікідзевугілля" були проведені одразу після аварії на шахті імені Карла Маркса в Єнакієвому Донецької області.

За даними прес-служби, Держгірпромнагляд видав розпорядження про заборону очисних і підготовчих робіт на шахті імені Маркса.

"6 червня на барабан підйомної машини була встановлена пломба", - зазначається у повідомленні.

Зазначимо, що шахта імені Маркса ДП "Орджинікідзевугілля" - одне з 24 вугільних підприємств Донецької області, яке було зупинено територіальним управлінням Держгірпромнагляду в Донецькій області через низку порушень, виявлених в результаті перевірок стану промислової безпеки і охорони праці впродовж останнього тижня.

Нагадаємо, що о 5 годині ранку вчора, 8 червня, на шахті імені Карла Маркса державного підприємства "Орджинікідзевугілля" стався вибух газо-повітряної суміші.

У цей момент під землею знаходилися 37 гірників. Вибухом пошкоджені наземні споруди, травмовано п"ять працівників шахти, які знаходилися на поверхні поблизу шахти.

З-під завалу дістали двох живих гірників. Вони з діагнозом ситуативний синдром госпіталізовані в міську лікарню. Третій гірник без ознак життя на глибині 750 метрів виявлений в камері водовідливу. Тіло загиблого поки не підняли на поверхню. За станом на 7.00 9 червня доля 34 гірників невідома. У лікарнях знаходяться 7 постраждалих, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Заборонені роботи на 5-ти шахтах "Орджинікідзевугілля" в Донецькій області ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі