четвер, 26 серпня 2010 16:10

За секс-спілкування з дітьми в інтернеті дають 5 років

За секс-спілкування з дітьми в інтернеті дають 5 років
26 серпня Міністерство юстиції України запропонувало посилити відповідальність за сексуальну експлуатацію дітей.

Воно пропонує внести зміни в чинне законодавство у зв'язку з ратифікацією Україною Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та розбещення.

Зокрема, до Кримінального кодексу вводиться відповідальність за сексуальну експлуатацію дітей.

Так, сексуальне домагання дитини за допомогою комп'ютерних систем або телекомунікаційних мереж, а також пропозиція неповнолітньому зустрітися з метою вступу у статеві стосунки карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років або від 5 до 8 років за повторний злочин.

Особливо суворо - позбавленням волі строком від 7 до 12 років - пропонується карати батька, матір, вітчима, мачуху, опікуна чи піклувальника неповнолітнього за примушування до участі в дитячій порнографії.

Зараз подібні дії регламентуються в КК статтею "розбещення неповнолітніх", згідно з якою неправомірні дії відносно особи, яка не досягла 16-річного віку, караються обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Як повідомила заступник директора Департаменту міжнародного приватного права та міжнародної правової допомоги Міністерства юстиції Людмила Руда, відповідальність за сексуальну експлуатацію дітей до цих пір не врегульована в українському законодавстві.

"У 2007 році Україна підписала Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та розбещення, яка націлена на боротьбу із сексуальною експлуатацією дітей і дитячою порнографією. Одночасно із законопроектом про ратифікацію буде внесений законопроект про внесення змін до законодавства, які забезпечать ефективне виконання конвенції ", - зазначила Руда.

Нагадаємо, два роки тому Веховная Рада вже вносила зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за розбещення неповнолітніх.

"Комерсант-Україна"

Зараз ви читаєте новину «За секс-спілкування з дітьми в інтернеті дають 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі