середа, 24 жовтня 2007 10:14

За заперечення Голодомору саджатимуть до в"язниці

За заперечення Голодомору саджатимуть до в"язниці
Президент України Віктор Ющенко заявив про те, що має намір ініціювати питання про введення кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору і Холокосту. Про це глава держави заявив під час візиту в Харківську область.

Ющенко заявив, що "має намір ініціювати питання про кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору і Холокосту". Він також відзначив, що таку ініціативу він запропонує, коли почне працювати парламент 6-го скликання.

Раніше Ющенко, виступаючи на засіданні координаційної ради з питань підготовки заходів до 75-х роковин Голодомору, оголосив 2008 рік роком пам"яті жертв цієї трагедії.

19 жовтня представник українського МЗС призвав Організацію Об"єднаних Націй визнати Голодомор 1932-1933-х років геноцидом проти українського народу.

У лютому суд німецького міста Манхайм засудив праворадикального активіста 67-річного Ернста Цюнделя до п"яти років тюремного ув"язнення за заперечення Холокосту, пише Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «За заперечення Голодомору саджатимуть до в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі