вівторок, 09 лютого 2010 14:36

За місяць наркодилер заробив на "Хонду аккорд"

За місяць наркодилер заробив на "Хонду аккорд"

27-річний кременчужанин організував мережу збуту психотропного препарату метамфітамін. Купував по 250 грн за грам, а продавав у чотири рази дорожче.

"Із собою він багато не брав. Коли його затримали, мав при собі 20 грамів психотропу, - розказує начальник ЦЗГ ГУ МВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв, - Цієї кількості вистачає на 67 доз по 0,3 грама. На чорному ринку це коштує близько 20 тисяч гривень. За місяць своєї діяльності чоловік зміг купити "Хонду Аккорд".

Вартість такого автомобіля - $28-30 тисяч.

"Він уже притягувався за збут метамфетаміну. Але зараз перестрахувався - працював тільки з трьома особами, яким довіряв, - зауважує Юрій Сулаєв. - А ті у свою чергу наварювали на споживачах, які вживають ці наркотики. Продавали студентам, старшокласникам у барах, на дискотеках. Міліція вийшла на цих наркозбувачів, але нам важливо було встановити організатора й постачальника. Проти всіх чотирьох порушена кримінальна справа. Збут наркотиків карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років".

Метамфітамін - дуже небезпечна психотропна речовина.

"Від нього підвищується швидкість роботи серця, дихання, зростає артеріальний тиск, температура тіла, збудження, - розказує Юрій Сулаєв. - Від вживання однієї таблетки протягом доби органи людини працюють на знос. Препарат дає відчуття посиленої енергії, у людини розширюються зіниці. Постійне вживання метамфітаміну призводить до психозу, шизофренії, параної, галюцинацій. Це дуже небезпечний психотроп, дає ефект звикання".

За даними ООН, наркотики амфітамінової групи займають друге місце в світі за популярністю, поступаючись лише марихуані. У світі налічується близько 25 мільйонів наркоманів, що використовують цей тип наркотиків. Для порівняння, користувачів кокаїну та героїну разом узятих налічується близько 28 мільйонів. Потрапити у залежність від метамфітаміну можна навіть після першого вживання.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «За місяць наркодилер заробив на "Хонду аккорд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі