середа, 23 травня 2007 12:30

За КаZантіпом стежитиме спеціальна комісія

Напередодні, 22 травня, уряд Автономної Республіки Крим створив робочу групу для здійснення контролю над проведенням Міжнародного фестивалю Республіка Z, відомого також як КаZантип.

Робочу групу очолила заступник голови Ради міністрів Криму Тетяна Умріхіна, повідомляє прес-служба Ради міністрів АРК. На засіданні кримського уряду також затвердили план заходів щодо забезпечення безпеки і здорових умов проживання населення під час проведення фестивалю, який, зокрема, передбачає заходи щодо збільшення надходження води в село Попівка Сакського району на серпень 2007 р., а також визначає дислокацію об"єктів громадського харчування і торгівлі на території села.

Крім цього, парламентарії турбувалися за організацію рятувального поста на території проведення фестивалю, обстеження акваторії пляжу, медичне обслуговування, а також здійснення контролю над проведенням культурно-масових і спортивних заходів, безпеку монтажу електричних мереж, санітарно-епідеміологічну обстановку і протипожежну безпеку.

Міжнародному спортивно-музичному фестивалю КаZантіп цього року виповниться 15 років. Утворившись в 1993 році на правах чемпіонату з віндсерфінгу, вже через два роки захід перетворився на фестиваль електронної музики, який рік від року розростався колосальними темпами спочатку на мисі Казантіп, на покинутому реакторі недобудованої атомної станції, потім в околицях селища з актуальною назвою Веселе і, нарешті, біля села Попівка, що за 30 км від Євпаторії. Вимушені переміщення по Криму пояснюються якраз нелюбов"ю місцевих властей.

Як повідомлялося раніше, в 2006 прокуратура зажадала від кабінету міністрів Криму остаточного і безповоротного закриття фестивалю, на підставі того, що організатор фестивалю ТОВ Центр молодіжних ініціатив "Зебра" проводить захід з порушенням вимог земельного законодавства, містобудівних і санітарно-епідеміологічних норм. У відповідь на претензії прокуратури, міністри вирішили узяти своєрідне "шефство" над вільною молоддю і пообіцяли розібратися зі всіма проблемами вже майбутнім літом.

Рада міністрів Криму на своєму засіданні 22 серпня 2006 р. частково задовольнила торішній протест прокуратури і доручила організаційному комітету з проведення фестивалю в найкоротший строк усунути виявлені прокуратурою порушення.

Фестиваль КаZантіп традиційно відбудеться з 15 липня по 26 серпня в селі Попівка під Євпаторією, передає Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «За КаZантіпом стежитиме спеціальна комісія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі