пʼятниця, 11 березня 2022 05:06

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу окупанти просунулися в районі Гостомеля - CNN

За добу окупанти просунулися в районі Гостомеля - CNN
Росія випустила 775 ракет в сторону України. Фото: defence-ua.com

Російські війська з початку війни скинули на Україну 775 ракет. А за минулу добу окупанти просунулися в районі Гостомеля приблизно на 5 кілометрів, розповів американським журналістам чиновник у Пентагоні.

Про це повідомляє CNN.

"Російські війська намагаються просуватися уздовж двох паралельних ліній за межами Києва. Частина – десь "приблизно 40 кілометрів на схід від Києва". Інша, що цікаво, "можливо, повертається до Сум". Чому – невідомо", - розповів чиновник.

Також повідомив 10 березня, що російські війська з початку війни випустили 775 ракет "різних мастей та видів".

Раніше західні ЗМІ кілька днів повідомляли, що під Києвом стоїть 60-кілометрова колона російської техніки. А проте зараз вона розсіяна. Це засвідчили супутникові знімки компанії Maxar Technologies.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія уповільнить наступ на Україну - британська розвідка

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «За добу окупанти просунулися в районі Гостомеля - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі