вівторок, 15 березня 2022 11:51

Спецтема: Війна Росії проти України

За день до України повернулись 15 тисяч осіб. 86% - чоловіки

За день до України повернулись 15 тисяч осіб. 86% - чоловіки
На західному фронті без змін. Кількість українців, які їдуть за кордон, більша за кількість тих, хто повертається. Фото: ДПСУ

До України за минулу добу прибули більше 15 тисяч осіб. Майже 13 тисяч з них (86%) – українці, більшість з яких чоловіки, що готові поповнити лави оборонців країни.

Такі офіційні дані оприлюднила 15 березня Державна прикордонна служба.

"Пишаємося земляками. Загалом, з початку відкритої збройної агресії до України повернулися близько 260 тисяч наших співвітчизників", - йдеться у дописі прикордонників у Facebook.

Також ДПСУ повідомила, що 14 березня Україну залишили понад 71 тисяча осіб. Більшість із тих, хто виїхав – понад 48 тисяч людей – перетнули кордон на українсько-польській ділянці.

Наразі майже на усіх напрямках відсутні скупчення пішоходів і транспортних засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 2,7 млн українців через війну покинули країну - ООН

Прикордонники також нагадали, що усі пункти пропуску на західному кордоні (крім ППр "Дзвінкове") працюють цілодобово.

Станом на 13 березня кількість людей, які втекли з України після російського вторгнення 24 лютого, становить близько 2,7 млн.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «За день до України повернулись 15 тисяч осіб. 86% - чоловіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі