четвер, 08 вересня 2016 17:43

За 3 роки кількість священиків у Росії зменшилась у 5 разів - УГКЦ

За 3 роки кількість священиків у Росії зменшилась у 5 разів - УГКЦ
religions.unian.net

У Росії до 2013-го року було 15 священиків української греко-католицької церкви. Зараз там працює всього 3 священнослужителя, але й ті не на постійній основі. Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив отець Андрій Гах, секретар пасторально-міграційного відділу УГКЦ.

"У Росії до 2013-го наші священики теж постійно змінювались. Головна причина - там не можна перебувати без візи більше 6 місяців. Оформлювати документи на довше ніхто не хотів. Часто траплялись проблеми з реєстрацією громади. Але такої ситуації як зараз не було", - додав Андрій Гах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Главу української реформаторської церкви затримали "за законом Ярової"

Багатьох священиків з Росії депортували.

"Причини були просто абсурдні. Хтось покинув країну пізніше на 1-2 дні, ніж це дозволено. І в паспорті одразу ставили штамп "депортація". Раніше всі розуміли: велика країна - великі відстані, можна не встигнути вчасно виїхати. Але зараз за це дуже суворо карають. Одного навіть депортували через незначні порушення правил дорожнього руху", - відзначив священик.

У Росії греко-католицька церква має парафії в Калуській області, Новосибірську, Омську, Самарі, Томську, в Тюменській області, Сургуті, Челябінській області, Москві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кіпрі, в Греції та ОАЕ не вистачає українських священиків

"У Москву наші священики приїжджають раз на 1-2 місяці. Стаціонарного там немає нікого. Тому дуже потребуємо хоча б 2-3 людини в столицю в Росії. Але через негативне ставлення до наших місіонерів туди ніхто не хоче їхати", - наголосив секретар пасторально-міграційного відділу УГКЦ.

Зараз ви читаєте новину «За 3 роки кількість священиків у Росії зменшилась у 5 разів - УГКЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі