пʼятниця, 20 грудня 2013 17:53

За 2013-й рік Нацбанк виготовив 40 видів пам'ятних монет

За 2013-й рік Нацбанк виготовив 40 видів пам'ятних монет
Фото: vkurse.ua

Національний банк протягом цього року ввів в обіг 40 видів пам'ятних монет.

Виготовлено 35 найменувань монет, декілька з них — у різних варіантах. Загальний тираж виготовлених монет становить 650 тисяч штук. У плані на 2014 рік - продовження серій "Духовні скарби України", "Видатні особистості України", серія "Вищі навчальні заклади України", "Флора і фауна України", "Стародавні міста України" та багато іншого.

"У наступному році заплановано випустити нову серію - "Дитячий Зодіак". Там будуть зображені тваринки, маленькі дітки — це буде втілене на наших монетах. Вони матимуть назви "Ягнятко", "Левенятко", "Близнятка", "Рачок" тощо. Також ми працюємо над монетою до 200-річчя Тараса Шевченка. Важко, але робота продовжується, - розповіла Вікторія Сузанська, заступник начальника Управління нумізматичної продукції та маркетингу Національного банку."

Крім того, Нацбанк планує продовжити роботу над серією "Східний календар" і випустити монету "Рік Вівці". Цьогоріч до цієї серії було виготовлено 25 тисяч пам'ятних монет номіналом 5 гривень, присвячених Року Коня. Коштує така монета 360 гривень.

Зараз ви читаєте новину «За 2013-й рік Нацбанк виготовив 40 видів пам'ятних монет ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі