четвер, 31 липня 2008 15:45

З одеського музею викрали картину початку XVII століття

Невідомі зловмисники викрали картину італійського живописця Караваджо "Взяття Христа під варту" з Одеського Музею західного і східного мистецтва, де вона дотепер зберігалася.

Про це сьогодні повідомили у Центрі громадських зв"язків Одеського міськуправління МВС України.

Зникнення картини, що написана на початку XVII століття, виявили сьогодні, 31 липня. Оголошено, що музей закрито на санітарний день.

За версією прес-секретаря міського УВС Тетяни Хмельницької, "злочинці проникли до музею вночі, розбивши вікно на другому поверсі, де знаходилася картина". Зараз в будівлі музею працюють експерти МВС і кінологи.

Картина видатного італійського художника Караваджо "Взяття Христа під варту" створена в період, коли автор перебував у повному розквіті таланту. Серед його покровителів були освічені кардинали, банкіри і знатне римське сімейство Маттеї. Власне, саме для одного з членів сім"ї Маттеї й написано картину, що зберігалася в пограбованому нині музеї.

Через 250 років після написання полотно придбав у Парижі російський посол у Франції Базилевський і в 1870 році підніс Великому князю Володимиру Олександровичу. На початку XX століття полотно було передане Одеському художньому училищу, а в 20-ті роки надійшло звідти до Галереї старовинного живопису (нині Музей західного і східного мистецтва) як картина Караваджо. Приналежність полотна пензлю італійського майстра Караваджо довели в середині 50-х років минулого століття московські мистецтвознавці, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «З одеського музею викрали картину початку XVII століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі