вівторок, 06 травня 2008 08:08

З лайнера Mona Lisa евакуйовано всіх пасажирів

Завершилася евакуація людей з круїзного судна "Мона Ліза". Всього було евакуйовано 651 пасажира і 11 членів екіпажу. Ще 322 члени екіпажу, за рішенням капітана, залишилися на борту корабля. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на представника прес-служби берегової охорони Латвії Лієне Улбіни.

На борту перебували 984 особи, з яких 333 - команда судна. Розміщенням евакуйованих пасажирів займається державна пожежно-рятувальна служба Латвії.

Водночас, військові продовжують спроби зняти лайнер з мілини. Роботам може перешкодити вітер, що посилюється, а також хвилювання на морі. За прогнозами метеорологів, висота хвиль в Ірбенській протоці, де сів на мілину лайнер, може скласти до 1,5 метра.

Круїзний лайнер Mona Lisa сів на мілину в Ірбенській протоці у неділю, 4 травня, за 18 кілометрів від берега і в кількох сотнях метрів від Ірбенського маяка.

Mona Lisa належить грецькій судноплавній компанії, але ходить під прапором Багамських островів.

За інформацією Посольства України в Латвійській Республіці, у складі екіпажу круїзного лайнера "Mona Lisa" перебували 68 громадян України, повідомила прес-служба МЗС України, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «З лайнера Mona Lisa евакуйовано всіх пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі