субота, 16 жовтня 2010 14:07

З Греції репатріювали 100 українців зі збанкрутілого круїзного судна

З Греції репатріювали 100 українців зі збанкрутілого круїзного судна
У зв'язку з банкрутством компанії-оператора круїзного судна "Delphin Voyager", 100 громадян України, які входили до складу його екіпажу, були відправлені на батьківщину 15 жовтня нинішнього року, ще 71 член екіпажу повернеться в Україну 18 жовтня.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України в суботу, 12 жовтня судно "Delphin Voyager", що слідувало за маршрутом з Венеції до Стамбула, здійснило плановий захід у грецький порт Пірей (Греція). За повідомленням посольства України в Грецькій Республіці, компанія-оператор оголосила себе банкрутом і відмовилася виконати фінансові зобов'язання щодо екіпажу судна, у складі якого перебував 171 громадянин України. Власником судна є грецька компанія "Enterprises Shipping and Trading SA", а оператором - німецьке підприємство "Marine Trade Consulting Gmbh".

У зв'язку зі сформованою ситуацією, посольство України в Греції одразу почало вживати заходів для забезпечення повернення українських моряків на батьківщину. У рамках консульського забезпечення інтересів громадян України українські дипломати відвідали судно і екіпаж 15 жовтня. Членам екіпажу згаданого судна було запропоновано підписати доручення адвокату Міжнародної профспілки моряків (ITF) на представництво їх інтересів з метою стягнення заборгованості в судовому порядку і в той же день усі без винятку члени екіпажу склали довіреність на представництво адвокатом ITF своїх інтересів.

У той же день, у п'ятницю 15 жовтня, за рахунок судновласника та за сприяння українського диппредставництва чартерними рейсами були репатрійовані 100 громадян України, повідомляє прес-служба. За інформацією посольства, уповноваженим українськими моряками адвокатом досягнута домовленість з судновласником про репатріацію інших членів української частини екіпажу і виплати готівкою їм заборгованості по зарплаті 18 жовтня. За словами адвоката ITF, їм вирішується питання про виплату судновласником найближчим часом заборгованості по зарплаті репатрійованим членам екіпажу на їх індивідуальні банківські рахунки.

Зазначена інформація була донесена адвокатом до відома українського екіпажу в присутності координатора ITF і співробітників посольства. У ході зустрічі з членами екіпажу судна співробітники посольства надали відповідні роз'яснення з приводу імміграційних процедур.

З метою забезпечення контролю за виконанням взятих на себе зобов'язань судновласником в частині погашення заборгованості та репатріації екіпажу 18 жовтня українські дипломати перебувати в порту Пірей. Згідно з повідомленням прес-служби МЗС, ситуація перебуває на особливому контролі Міністерства закордонних справ України та Посольства України в Греції.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «З Греції репатріювали 100 українців зі збанкрутілого круїзного судна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі