неділя, 29 жовтня 2023 10:21

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ розкрили важливі подробиці щодо ситуації на півдні країни

ЗСУ розкрили важливі подробиці щодо ситуації на півдні країни
Ворог продовжує використовувати повітря як основний спосіб тиску на всіх напрямках. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Обстановка на півдні країни та на південному фронті залишається досить напруженою.

Йдеться як про застосування ворогом тактичної авіації, так і про скерування дронів-камікадзе, заявила 29 жовтня керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"За інтенсивністю повітряних тривог ніч була тривожною. Обстановка залишається досить напруженою в нашій зоні відповідальності. Ворог продовжує використовувати повітря як основний спосіб тиску на всіх напрямках", - сказала вона.

Відповідаючи на запитання щодо нічної атаки російських окупантів Гуменюк додала:

"Очевидним є вивчення ворогом систем протиповітряної оборони і майбутніх шляхів прямування ракет. Тому виявлення самих дронів вже відбулося після залишення ними тимчасово окупованої території Херсонщини. Але на Миколаївщині спрацювала ППО, і дві цілі були знищені, два "Шахеди". Влучань не було. Через цю зону рухалися загалом три "Шахеди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони нищать позиції ворога на островах дельти Дніпра

Вона також зауважила, що українські війська продовжують нищити російських окупантів на лівому березі Херсонської області.

"Вже попередні дані є: понад 20 окупантів знищено, сім одиниць техніки, серед яких чотири крупнокаліберні гармати і три автобронетанкові одиниці", - сказала речниця.

У ніч проти 29 жовтня російські окупанти атакували Україну п'ятьма ударними БпЛА типу Shahed та керованою авіаційною ракетою Х-59.

Усі ударні БпЛА противника знищено силами та засобами Повітряних сил у межах Миколаївської, Запорізької та Хмельницької областей. Бойову роботу виконали тактична авіація та зенітні ракетні війська.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розкрили важливі подробиці щодо ситуації на півдні країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі