понеділок, 24 квітня 2023 05:10

Вступна кампанія: що робити, якщо неможливо увійти до персонального кабінету

Вступна кампанія: що робити, якщо неможливо увійти до персонального кабінету
Реєстрація для участі у національному мультипредметному тесті триватиме до 3 травня. Фото: Getty Images

Український центр оцінювання якості освіти отримав чимало звернень про неможливість входу до персонального кабінету.

Здебільшого причиною цього є те, що потенційні учасники національного мультипредметного тесту створили кілька кабінетів за різними паспортними документами, що посвідчують особу: закордонним паспортом, ID-карткою, іншим документом, що посвідчує особу. Про це повідомило Міністерство освіти і науки.

"Наприклад, потенційний вступник створив кілька кабінетів для участі в основній сесії НМТ і вибрав із запропонованого переліку і місто Варшаву, і місто Бидгощ, а також для участі в додатковій – місто Бидгощ", – пише МОН.

Таким чином обмежив можливість інших учасників узяти участь у тестуванні в містах, де закордонні партнери створили спеціально обладнані комп'ютерні центри.

Адже кількість місць у таких центрах чітко визначена і практично не може бути збільшена.

Відповідно, додаткові (повторно створені) кабінети такого вступника під час оброблення було видалено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісовий назвав головні завдання в освіті

Інколи дублі кабінетів з'являються через намагання учасників виправити помилки у реєстрації.

Навіть якщо ви припустилися помилки або хочете змінити місце проходження тестування, не створюйте нових персональних кабінетів, повідомляє МОН.

Радять дочекатеся інформації про необхідність виправити помилку або про отримання сертифіката у тому кабінеті, який уже створили.

"У вас буде можливість змінити локацію", – пишуть.

Також пояснили, що робити, якщо учасник створював кілька персональних кабінетів, однак після коректного введення особистих даних з'явилося повідомлення про те, що особистого кабінету з такими даними не існує.

Тоді варто звернутися до регіонального центру оцінювання якості освіти, для з'ясування інформації.

Основна сесія національного мультипредметного тесту пройде з 5 по 23 червня. Реєстрація на основну сесію НМТ триватиме до 3 травня. Зміни у персональному кабінеті можна буде внести до 7 травня.

НМТ – комп'ютерний онлайн-тест, що складатиметься з трьох блоків: українська мова, математика та один предмет за вибором вступника – історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.

Зараз ви читаєте новину «Вступна кампанія: що робити, якщо неможливо увійти до персонального кабінету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі