субота, 07 липня 2007 10:37

Вступає в силу нова міжнародна конвенція про боротьбу з тероризмом

Нова Міжнародна конвенція про боротьбу з актами ядерного тероризму вступає в силу в суботу. Її мета - запобігти доступу терористів до одного з найнебезпечніших для людства видів зброї масового знищення.

Проект був внесений в 1997 році. Вона була схвалена Генеральною Асамблеєю ООН в квітні 2005 року і відкрита для підписання 14 вересня 2005 року в Нью-Йорку.

Згідно завершальним положенням Конвенції, вона вступає в силу на тридцятий день після здачі на зберігання генеральному секретареві ООН двадцять другої ратифікаційної грамоти. 7 червня таку грамоту передав Бангладеш і вона стала 22-ою. Серед інших 21 держави, що ратифікували нову Конвенцію, - Білорусь, Латвія, Росія, Румунія, Хорватія і Чехія.

Особливість цієї Конвенції полягає в тому, що вона не тільки служить справі боротьби з міжнародним тероризмом, але і сприяє зміцненню режиму ядерного нерозповсюдження.

Конвенція містить норми, спрямовані на зміцнення міжнародної співпраці для запобігання актам ядерного тероризму. Вона зобов"язує учасників схвалити закони, що передбачають кримінальне переслідування і покарання винних в здійсненні таких актів.

У Конвенції прописані конкретні зобов"язання учасників по обміну відповідною інформацією, проведенню розслідувань, наданню взаємної правової допомоги. Конвенція стала солідним доповненням до 12 універсальних антитерористичних договорів, що діяли, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Вступає в силу нова міжнародна конвенція про боротьбу з тероризмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі