понеділок, 18 грудня 2023 08:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог має нові проблеми на лівобережжі Херсонщини

Ворог має нові проблеми на лівобережжі Херсонщини
У ворога проблеми через брак РЕБ, можливостей протибатарейної боротьби та зв'язку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На південному фронті бійці Збройних сил України утримують позиції на лівому березі Херсонщини.

ЗСУ вдається перекидати підкріплення на цій ділянці фронту, повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) із посиланням на російського "воєнкора". Водночас інший мілблогер стверджує, що в окупантів у Херсонській області виникли чергові проблеми.

"Російські військові скаржаться на відсутність транспорту для евакуації поранених. Також у росіян в районі села Кринки є проблеми з наявністю систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) для захисту евакуаційних груп від українських безпілотників. Також бракує там можливостей протибатарейної боротьби та зв'язку", - йдеться у свіжому звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просунулись на кількох напрямках - свіжі карти боїв

За словами українського військового оглядача Костянтина Машовця, під Кринками діють підрозділи російського 2-го мотострілецького батальйону.

Загальні бойові втрати російських окупантів станом на ранок 18 грудня склали понад 347 160 осіб. За минулу добу українські війська знищили ще 1090 загарбників, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Ворог має нові проблеми на лівобережжі Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі