середа, 23 грудня 2009 09:41

Впливовий антиросійський сенатор закликав переозброїти Грузію

Впливовий антиросійський сенатор закликав переозброїти Грузію
Впливовий сенатор-республіканець Річард Лугар радить президенту США Бараку Обамі і союзникам Вашингтона в Європі сприяти відновленню військового потенціалу Грузії.

Сенатор опублікував доповідь, що містить попередження про уразливість Грузії в умовах нестабільної, напруженої ситуації в регіоні.

У документі підкреслюється, що знищення грузинських радіолокаційних установок і засобів ППО в ході серпневої війни 2008 позбавляє країну можливості запобігти можливим повітряним нападам.

Військова слабкість Грузії може також вилитися у зростання політичної напруги і націоналістичних настроїв всередині країни, зазначається в доповіді.

Лугар відомий своїми антиросійськими поглядами.

Нагадаємо, на початку листопада начальник Генштабу Збройних сил РФ Микола Макаров повідомив, що до Грузії активно надходять озброєння з-за кордону, і її військовий потенціал зараз набагато вищий, ніж рік тому. Пізніше посол США в Росії Джон Байрелі заявив, що Вашингтон не постачає і не планує поставляти зброю Грузії. Водночас, за офіційними даними уряду США, в 2008 році США продали Грузії зброї на $ 78,7 млн., повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Впливовий антиросійський сенатор закликав переозброїти Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі