понеділок, 14 січня 2008 18:40

До Києва з дводенним візитом прибуває антиросійський сенатор США Лугар

Сенатор США, глава сенатського комітету у міжнародних справах Річард Лугар прибуває у вівторок з дводенним візитом до України

Як повідомляє в понеділок прес-служба посольства США в Києві, заплановані зустрічі Р.Лугара з президентом України Віктором Ющенком, прем"єр-міністром Юлією Тимошенко, а також іншими представниками влади, опозиції і ділових кіл.

Сенатор Р.Лугар є першим високим представником уряду США, який відвідає України з часу утворення нового уряду, відзначає посольство. Він обговорить насущні питання американсько-українських відносин.

Як повідомляв раніше заступник голови секретаріату президента Олександр Чалий, В.Ющенко прийме Р.Лугара 15 січня і обговорить з ним питання енергетичної безпеки і евроатлантчної інтеграції України, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Голова сенатського комітету у міжнародних справах сенатор-республіканець Річард Лугар поставив Росію разом з Іраном і Венесуелою в один ряд в списку "ворожих режимів", які використовують свої енергоресурси для тиску на сусідні країни.

Сенатор Лугар є послідовним критиком політики Росії, що проводиться президентом Володимиром Путіним. Зокрема, він був одним з авторів в 2004 році нашумівшого проекту резолюції 336, що закликає припинити членство РФ в "великій вісімці". У резолюції, прийнятій конгресом США виражалося відношення сенату до "справи Ходорковського".

Зараз ви читаєте новину «До Києва з дводенним візитом прибуває антиросійський сенатор США Лугар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі