четвер, 28 жовтня 2010 19:04

Вперше за часів незалежності Україна зробила ЛАЗу найбільше замовлення

Вперше за часів незалежності Україна зробила ЛАЗу найбільше замовлення
Сьогоднішній день назвали знаменним для машинобудівництва України та Львівського автобусного заводу. Звідси забрали перші автобуси "СітіЛаз" для міст-учасників Євро-2012.

"Уперше за історію незалежності держава зробила нам найбільше замовлення. І таким чином допомогла нам у найважчий для заводу час, - сказав російський бізнесмен Ігор Чуркін, власник ЛАЗу. - Для виготовлення перших автобусів до Євро працював не лише ЛАЗ. Це також мали замовлення і 200 фірм-виробників та постачальників запчастин і комплектуючих по всій Україні."

У червні підприємству виповнилося 65 років. Це найбільше автобуснобудівне та тролейбусобудівне підприємство України.

Минулого року тут була катастрофічна ситуація із виплатою заробітної плати 1,5 тисячам робітників. Вони страйкували, блокували вхід на завод. Узимку лише десятки робітників виходили на роботу по графіку, приміщення заводу не обігрівалися. Лише на кінець минулого-початку цього року на ЛАЗі почали виплачувати заробітну плату. Зараз борг погашено повністю.

Коли навесні Кабінет Міністрів зробив ЛАЗу замовлення на виготовлення нового транспорту для українських міст-учасників Євро-2012, ЛАЗ набрав новий персонал та запрацював на повну потужність.

"Ми і самі не вірили, що ця угода між урядом та ЛАЗом відбудеться", - сказав сьогодні віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков, перебуваючи на заводі при передачі нового транспорту українським містам. - Відроджується стара, найкраща в Україні львівська школа машинобудівельної галузі".

Наступного року керівництво ЛАЗу планує запустити виробництво тролейбусів.
Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Вперше за часів незалежності Україна зробила ЛАЗу найбільше замовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі