четвер, 28 жовтня 2010 10:40

У Польщі представили логотипи міст Євро-2012 (ФОТО)

 
Чотири міста-організатори чемпіонату Європи з футболу 2012 року з боку Польщі презентували власні логотипи. Символ кожного з міст чемпіонату складається із зменшеного логотипу Євро-2012 з лівого боку і графічного елементу, який ідентифікує місто, з правого.

На емблемі Гданська, великого порту в Балтійському морі, в якості ключового елемента зображений бог моря Нептун. Познань вибрала своїм логотипом викладений зірочками м'яч, тоді як Варшаву традиційно символізує войовнича Сирена, яка є давнім символом міста і присутня на його гербі. В основу індивідуального логотипу Вроцлава ліг образ знаменитого Грюнвальдського мосту. Посмішки на емблемі міста пояснили як ідею, що підкреслює відкритий і гостинний характер міста.

Нагадаємо, символом, винесеним на логотип Києва, став пам'ятник легендарним засновникам міста - Кий, Щек, Хорив та їхня сестра Либідь. У Львові емблему приймаючого міста демонструє п'ять історичних веж з акцентом на архітектурне багатство.

Логотип Харкова виконаний у всіх кольорах веселки у вигляді "Дзеркального струменя" - символу Харкова. А в окремі елементи веселки вписані фігурки людей. У Донецьку вписали в емблему і терикони, і троянду - адже столицю Донбасу називають містом мільйона троянд.
За матеріалами Liga.net
Зараз ви читаєте новину «У Польщі представили логотипи міст Євро-2012 (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі