четвер, 10 березня 2022 13:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог змінив тактику і перейшов до сирійського варіанту – Арестович

Ворог змінив тактику і перейшов до сирійського варіанту – Арестович
Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що ворог змінив тактику через значні поразки. Фото: скріншот з відеозвернення

В Офісі президента України вважають, що ворог не зможе взяти Маріуполь. Терор, який він робить, це ще одна чорна кривава сторінка світової історії російських злочинів.

Керівництво країни знає про ситуацію та опікується безпосередньому 24/7. На цьому наголосив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

"Після вчорашнього удару російської авіації по пологовому будинку в Маріуполі, стало зрозуміло, що ворог остаточно змінив тактику. Будучи не в змозі нанести поразку нашим Збройним силам та іншим захисникам, перейшов до так званого сирійського варіанту: оточення і терор великих і малих міст для того, щоб спричинити страждання і найбільший психологічний вплив нашому цивільному населенню", - сказав він.

Найбільше потерпають Маріуполь, Харків, Охтирка і "дещо" Миколаїв, додав радник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники продовжують накопичувати війська й техніку – голова Київської ОДА

"Маріуполь просто стирають з лиця землі. Думаю, що вони хочуть зробити це, аби потім показувати його як приклад і казати: "Дивіться. Ви хочете так само, як в Маріуполі?". Але треба розуміти, що це війна. Противник поки зриває евакуацію з Маріуполя, роблячи це свідомо. Тим не менш, там є ЗСУ та склад інших сил, які тримають оборону міста", - підкреслив Арестович.

"Думаю, що ворог не зможе взяти Маріуполь. Терор, який він робить, це просто ще одна чорна кривава сторінка світової історії російських військових злочинів. Керівництво країни знає про цю ситуацію і опікується безпосередньо 24 на 7. Ми розуміємо, що треба говорити про проблеми, але не треба звинувачувати владу в цьому. Війна - двосторонній процес. Не все залежить від однієї сторони", - додав.

Протягом минулої доби Збройні сили нанесли не менше семи потужних ударів по противнику.

"Знищили двох командирів полка російської армії. Це відбулося на напрямках Бровари, Ізюм, Нікополь і Кривий Ріг. Туди ворог, здійснюючи свій попередній план, висунув окремий батальон тактичнлї групи, який знищили на марші. Наші війська під Харковом взяли Дергачі. Таким чином пересікли комунікації між північним угрупуванням російських військ під Харковом і під Ізюмом. Це є серйозним тактичним успіхом. Думаю, що ситуація найближчим часом буде змінюватися на користь України на полі бою", - сказав Арестович.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Ворог змінив тактику і перейшов до сирійського варіанту – Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі