вівторок, 25 жовтня 2022 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог мінує берегову лінію – Генштаб про ситуацію на Херсонщині

Ворог мінує берегову лінію – Генштаб про ситуацію на Херсонщині
На лівому березі Дніпра, зокрема, у районі Горностаївки, ворог мінує берегову лінію, будує фортифікаційні споруди. Фото: tass.ru

На півдні противник облаштовує оборонні позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

У районі населеного пункту Горностаївка інженерно-саперні підрозділи російських окупаційних військ проводять мінування берегової лінії, залишаючи невеликі проходи для потенційного відступу своїх військ із правого берега, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 25 жовтня.

"Тривають заходи з евакуації місцевих жителів із тимчасово зайнятого Херсона. З правобережної частини міста в населені пункти Генічеськ та Скадовськ вивезено обладнання та персонал усіх банків і окупаційної адміністрації. Викрадено обладнання інтернет-провайдерів", – звітує Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новини південного фронту: ЗСУ підсмажили окупантів на Запоріжжі та під Херсоном

Так званій евакуації росіян підлягають представники оперативних служб та медичний персонал. Припинено фінансування шкіл і забезпечення харчуванням дітей у школах. Зросла кількість грабежів місцевих жителів і випадків мародерства.

Водночас у населений пункт Львове на заміну евакуйованим колаборантам перекидають військовослужбовців із числа мобілізованих.

"На тимчасово зайняті території Херсонщини ворог активно перекидає мобілізованих росіян. "Гарматне м'ясо" має тут загинути і на деякий час зупинити ЗСУ", – прокоментував зведеня Генштабу речник Одеської ОВА Сергій Братчук у Telegram.

Окупанти реагують на наступ Збройних сил України в Херсонській області тим, що накопичують сили в місті та біля нього. В лавах окупантів спостерігається певний розбрід і свого роду поділ.

Зараз ви читаєте новину «Ворог мінує берегову лінію – Генштаб про ситуацію на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі