пʼятниця, 05 червня 2009 20:35

ВООЗ підтвердила, що в Україні був свинячий грип

ВООЗ підтвердила, що в Україні був свинячий грип

Надійшло підтвердження від референс-лабораторії ВООЗ у Лондоні, що матеріал від хворого, направлений на дослідження з України, є позитивним для нового вірусу грипу A (H1N1).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров"я з посиланням на Український центр грипу та ГРВІ.

Інформацію про реєстрацію в Україні випадку захворювання на грип A(H1N1)-Каліфорнія 04/2009 надіслано до штаб-квартири ВООЗ.

Нагадаємо, 24-річний чоловік прибув в київський аеропорт "Бориспіль" з Парижа 29 травня о 12.00. До цього він проживав у Детройті (США), працював продавцем в овочевому магазині, залишаючись громадянином України (уродженець Чернівців).

В аеропорту "Бориспіль" його зустрів товариш-медик, якому приїжджий поскаржився на головний біль та біль у м"язах. Товариш доправив захворілого до однієї з київських лікарень, яка в свою чергу каретою швидкої допомоги спрямувала до боксу інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні, що визначена для госпіталізації хворих з підозрою на вірус грипу A/H1N1.

Захворювання на цей штам грипу було підтверджено на 99%. Однак для остаточного встановлення діагнозу матеріал для дослідження було передано у Лондон.

Українські медики також обстежили всіх тих, хто контактував з хворим. Це, зокрема, 8 митників, 19 прикордонників і 73 члени їхніх родин. Крім того, був також обстежений таксист, що підвозив захворілого з другом і члени його родини.

Станом на 5 серпня стан хворого, у якого вперше в Україні було зареєстровано підозру на захворювання на грип A(H1N1), задовільний, о 14.00 його виписано з лікарні.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров"я, за станом на 5 червня вірусом заразилися 21 тис. 940 людей в 69 країнах. Хвороба забрала життя 125 людей.

За останню добу кількість хворих "свинячим грипом" збільшилася на 3 тисячі людей.

За матеріалами ТСН

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ підтвердила, що в Україні був свинячий грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі