четвер, 12 вересня 2019 11:03

Володимир Балух розповів про життя за ґратами в РФ

Володимир Балух розповів про життя за ґратами в РФ
Вижити там допомогли листи, - Балух. Фото: скрін з відео телеканалу "Прямий"

Кримський фермер Володимир Балух, якого кинули за ґрати за український прапор в українському Криму, розповів про увְ'язнення та звільнення.

"Якби мені хтось тоді сказав, що я через це все пройду, я б сказав, що не зможу, але бачите – якось вийшло", - говорить чоловік в інтерв'ю ТСН.

Перший арешт і виправні роботи 2016-го Балух отримав за прапор і табличку "вулиця Героїв Небесної сотні" після того, як росіяни вже двічі знімали державний стяг із його будинку.

"Я розумію, що їм нічого не коштувало що-небудь підкинути і припаяти крутіший термін", - каже Балух.

І йому таки підкинули боєприпаси до будинку дружини. Вирок так званого суду - 3,5 роки за ґратами.

"Заплатити за любов до Батьківщини і до рідних я готовий будь-яку ціну. Все буде Майдан, панове, все буде Майдан", - сказав кримчанин перед судилищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий обмін буде, якщо Україна погодиться на капітуляцію у війні

Балух продовжив боротьбу, 200 днів голодував. На черговому "суді" йому збільшили термін ув'язнення до 5 років - нібито Володимир побив начальника СІЗО.

"Він мене провокував протягом багатьох місяців саме з цією метою – ще одну статтю на мене повісити. І коли це нічого йому не дало, він зачепив своїм язиком мою матір. Не можу сказати, що я його побив, але трішки зачепив, наскільки дістав", - розповідає Балух.

Каже, вижити там допомогли листи. Від знайомих і не тільки, але однаково з підтримкою. Багато з них надходило з Криму.

"Я до останнього не очікував, що це буде обмін. А тут кілька годин – і перед тобою стоїть матір, сестра, - додає колишній політв'язень Кремля. - Кожному є, що втрачати, але світ про це має знати. Мав знати світ. Що зміг – те зробив".

Звільнені українські моряки зібрали понад 12 тис. грн для російського політв'язня Костянтина Котова, який підтримував їх у Росії, і попросили передати гроші через його помічницю Вікторію Івлєєву.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Балух розповів про життя за ґратами в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі