середа, 30 липня 2008 20:02

Вода на Буковині абсолютно не придатна для вживання

Повінь, яка пройшла Буковиною, забруднила не тільки водойми, але й приватні криниці. Вода в них придатна лише для технічних потреб. Мешканцям затоплених районів питну воду підвозять цистернами. На Буковині надзвичайний екологічний стан поки що не оголосили, кажуть в обласній санепідемстанції, однак спеціальні речовини для дезінфекції води вже везуть з Дніпропетровська.

Кринична вода на Буковині абсолютно не придатна для вживання. Вона хоч і виглядає прозорою, та немає стільки намулу, як у дні стихії, але навіть для технічних потреб використовувати її бояться.

Марина Грищенко, потерпіла від стихії: "Чешуться руки, ноги, так як би кропивою пожалив. Рівень води тримається, вода з соляркою, з трісками, все – всі туалети, всі каналізації в людей піднялися".

Обласні санепідеміологи обіцяють якомога швидше очистити криниці і зробити все, щоб не допустити інфекційних захворювань.

Олександр Світличний, головний державний лікар обласної СЕС: "Сьогодні можна вживати воду тільки після кип"ятіння. А служба уже створена і буде робити все, щоб до 10 числа провести повну дезінфекцію громадських і приватних криниць, щоб не дати можливості через воду розповсюдити інфекційні захворювання".

В санепідемстанції просять не купувати харчів на стихійних ринках області. Вони забруднені, вважають лікарі. Поки обласна СЕС не зафіксувала жодного випадку захворювання, що передається через воду, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Вода на Буковині абсолютно не придатна для вживання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі