пʼятниця, 26 листопада 2010 13:23

Влада натравить на підприємців "легковиків" та літакобудівників

Влада натравить на підприємців "легковиків" та літакобудівників

Влада готує виступи на підтримку Податкового кодексу. Про це йдеться в заяві Національного форуму профспілок України.

Як зазначають у профспілках, підготовка виступів відбуватиметься за однією схемою: влада даватиме вказівку керівникам підприємств, які в свою чергу змушуватимуть працівників публічно висловлюватись на підтримку Податкового кодексу. При цьому будуть задіяні ті галузі економіки, які перебувають у занепаді і залежному від влади стані.

Зокрема, одна з таких акцій уже відбулася 24 листопада, коли виробники легкої промисловості дали прес-конференцію і закликали учасників акцій протесту припинити мітинги та погодитися з прийняттям Податкового кодексу.

Як зауважив голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук, у минулому році заборгованість з виплати заробітної плати на вітчизняних підприємствах легкої промисловості зросла у середньому на 37%, при цьому 25% працівників галузі перебували в режимі вимушеної неповної зайнятості. Крім того, за 9 місяців 2009 року кількість працюючих у галузі виробництва виробів із шкіри та взуття скоротилася на 3,3%, а спад виробництва лише текстилю досяг 33,3%.

"Це є свідченням того, що галузь легкої промисловості доведена до такого стану, коли без підтримки держави вона існувати не зможе. А отже, представники цієї сфери вимушені діяти та висловлюватися на підтримку будь-яких рішень влади", - наголосив Якібчук.

За інформацією НФПУ, подібні виступи і прес-конференції на підтримку Податкового кодексу планують представники суднобудівної, літакобудівної та інших галузей.

У профспілках переконані, що прийняття Податкового кодексу спрямоване саме на те, щоб перетворити тих, хто сьогодні ще відстоює свою свободу, на націю німих і покірних служників, передає УНІАН.

Як відомо, 18 листопада Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому Податковий кодекс.

Це спровокувало акції протесту у багатьох містах України. Зокрема, на ринках Харкова у четвер оголошено страйк. З проханням не працювати 25 листопада до всім підприємцям і торговцям на ринках звернулася Харківська міська організація Спілки підприємців.

Найбільш масштабна акція проходить у Києві. На головній площі столиці збираються тисячі представників малого та середнього бізнесу з різних регіонів України. Люди стоять з плакатами, вимагаючи вимагали відставки Верховної Ради.

За деякими даними, підприємців з регіонів намагаються не пустити в Київ.

Відзначимо, президент України Віктор Янукович пообіцяв зустрітися з ініціаторами руху проти Податкового кодексу на цьому тижні.

Зараз ви читаєте новину «Влада натравить на підприємців "легковиків" та літакобудівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі