понеділок, 14 вересня 2020 17:14

"ВКонтакте" похизувалася, що обійшла блокування в Україні. Мінкульт відреагувало

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відреагував на повідомлення російської соцмережі "ВКонтакте", яка закликала українців "користуватися VK як і раніше, без жодних VPN". Ткаченко доручив перевірити цю інформацію та підготувати рішення щодо подальшого блокування даної соцмережі.

Про це він заявив на пресконференції з нагоди 100 днів перебування на посаді, повідомив "Укрінформ".

Автор: з офіційної Facebook- сторінки Олександра Ткаченка
  Міністр не уточнив, які заходи протидії наразі обговорюються
Міністр не уточнив, які заходи протидії наразі обговорюються

"Як тільки ми дізналися цю інформацію, я попросив перевірити, чи відповідає вона дійсності, і що можна зробити, які рішення ухвалити, щоб протидіяти цій історії", - сказав Ткаченко

За словами міністра, проблема проникнення дезінформації з "ВКонтакте" або російських телеканалів дійсно вагома.

"Ми кілька разів зустрічалися в РНБО з цього приводу, є план заходів, сподіваюсь, що він буде реалізований", - додав Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соцмережа "ВКонтакте" обійшла блокування в Україні

У травні 2017-го п'ятий президент Петро Поро­шенко ввів у дію рішення РНБО про персональні санкції щодо 1228 фізичних та 468 юридичних осіб із Російської Федерації. Санкції передбачають блокування в інтернеті російських соц­мереж, сайтів. За порушення заборони операторами і провайдерами передбачено штрафи.

Зараз ви читаєте новину «"ВКонтакте" похизувалася, що обійшла блокування в Україні. Мінкульт відреагувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі