четвер, 29 жовтня 2020 05:35

Виявили спільний симптом у всіх хворих на Covid-19

Виявили спільний симптом у всіх хворих на Covid-19
Знайшли спільний симптом у хворих на Covid-19. Фото: Reuters

Більше 80% пацієнтів, які були госпіталізовані в одну з лікарень іспанського Сантандера з Covid-19, страждали від нестачі вітаміну D в організмі.

"Нам слід відстежувати випадки нестачі вітаміну D і компенсувати їх, що важливо для людей похилого віку та хронічних хворих, особливо вразливих для Covid-19. До того ж, харчові добавки з вітаміном D слід рекомендувати пацієнтам, які вже заразилися коронавірусом, що позитивно позначиться на стані їх м'язів , кісток і імунітеті", - повідомили представники пресслужби ендокринної суспільства США ..

Вивчаючи стан двохсот пацієнтів, які потрапили в клініку університету Кантабрії під час весни і початку літа 2020 року, отримали нові підтвердження - нестача вітаміну D в організмі людини посилює симптоми коронавірусу.

У дослідженнях брали участь як люди з відносно легкою формою Covid-19, так і пацієнти, що потрапили в реанімаційні палати та підключені до апарату ШВЛ. І в першому, і в другому випадку, як показали виміри іспанських медиків, у переважної більшості хворих (понад 80% пацієнтів клініки) спостерігався вкрай низький рівень вітаміну D в організмі.

Його концентрація була істотно нижче у чоловіків, що може пояснювати те, чому вони більш схильні до зараження коронавірусів і частіше вмирають при розвитку важких форм інфекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція посилює карантин: повторно введений режим самоізоляції

Нагадаємо, поставки потенційної вакцини проти Covid-19 в країни Європейського Союзу можуть початися в квітні наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Виявили спільний симптом у всіх хворих на Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі