понеділок, 04 вересня 2017 13:25

Вірус Petya.A поширився лише через одну програму - поліція
2

Вірус Petya.A, який вразив величезну кількість комп'ютерів в Україні і по всій Європі, поширювався лише через програму М.Е.Doc. Про це заявили в Головному слідчому управлінні Нацполіціі, передає Hubs .

"На цей момент іншого програмного забезпечення, через яке могла б здійснюватися атака, крім М.Е.Doc, не встановлено", - зазначили правоохоронці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертв вірусу Petya.A звільнили від штрафів

Повідомляють, що в поліцію надійшла 2281 заява щодо блокування хакерами роботи комп'ютерної техніки за допомогою вірусу Petya.A.

Правоохоронці продовжують досудове розслідування ще за одним кримінальни мвиробництвом, під час якого співробітники Голосіївського районного управління Нацполіції в Києві проводили обшуки, не уточнюючи при цьому, де саме проходили слідчі дії.

За даними видання, мова може йти про обшуки в офісі виробника ПО М.Е.Doc у зв'язку з кібератакою.

Вірус Petya.A вразив українські комп'ютери 27 червня. Так, першими під атаку потрапили кілька українських банків, різні державні та комерційні підприємства. Зокрема, комп'ютерні системи Укренерго, Київенерго, мережі заправних станцій WOG, сайт "Нафтогаз Україна", аеропорт "Бориспіль", Укртелеком, "Нова пошта", Ощадбанк та навіть Кабінет міністрів України.

Зараз ви читаєте новину «Вірус Petya.A поширився лише через одну програму - поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі