понеділок, 18 квітня 2016 15:39

Випускники шкіл можуть отримати дипломи запізно

Випускники шкіл можуть отримати дипломи запізно

Випускники 9 та 11 класів можуть отримати документи про освіту запізно для вступу. Причиною цього стало нове програмне забезпечення від компанії "Нові знання".

Про це повідомляє "Українська правда".

Компанія розробила програму-клієнт Державної інформаційної системи освіти, яка замінить діючу систему підготовки до друку документів про базову та середню освіту.

Розробку програмного забезпечення почали в грудні минулого року. Інформацію у школах не перевіряли. Тому, поле, призначене для назви закладу, часто закоротке, є помилки щодо класифікації навчальних закладів, а також неможливо вбити інформацію про кількість класів у школі, посаду керівника "виконуючий обов'язки" тощо.

Нині у програму можна внести лише дані про навчальний заклад. Інформацію випускників, які вказують у документах про освіту вбити в програму неможливо. Програму для внесення інформації про випускників, школи отримають лише наприкінці цього місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярам бракує радників з вибору освіти - експерт

Як повідомив директор СШ №118 м. Києва Сергій Горбачов, дані у нову програму пропонують вносити вручну, без їхнього перенесення із наявної бази.

За словами Горбачова, видача атестатів із запізненням може завадити випускникам цьогоріч вступити до вищих навчальних закладів .

Нагадаємо, для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвались 267 тис. 172 особи.

Зараз ви читаєте новину «Випускники шкіл можуть отримати дипломи запізно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі