середа, 16 березня 2016 16:24

Школярам бракує радників з вибору освіти - експерт
3

Обговорення реформування фінансування системи фінансування вищої освіти
Фото: Марина Олінішевська
Єгор Стадний
Єгор Стадний

Українські випускники потребують професійних радників щодо вибору типу навчального закладу та спеціальності. Це сприятиме збільшенню вмотивованості й покращення якості майбутніх фахівців, вважає Єгор Стадний, виконавчий директор CEDOS.

"Лише тоді, коли середня освіта почне давати кращі результати і школи працюватимуть із професійними радниками для школярів щодо майбутнього вибору закладів освіти, студенти стануть більш мотивованими. Вони розумітимуть, що їх очікує після закінчення навчання. Йдеться не обов'язково про спрямування вибору вишу, це можуть бути заклади середньої освіти", - говорить Gazeta.ua експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили сайт, де фіксують усі правопорушення українських ВНЗ

На його думку, обираючи майбутнє, випускники слухають поради батьків і родичів. Повністю не усвідомлюють, що їх очікує.

"Лише кваліфіковані радники можуть розповісти про майбутні перспективи на ринку праці. Вони мають ретельно пояснювати, де і які дисципліни можна застосувати після навчання на певній спеціальності. Дітям у 17 років потрібно детально пояснити суть вивчення навіть таких дисциплін, як історія, біологія та математика. Тим, хто свідомо обрав виш та спеціальність, було б зрозуміло, де в майбутньому працюватиме і у якому напрямку слід рухатись. Ті, кому це непотрібно, можливо, взагалі не треба навчатись. Або йти до училищ. Багато речей залежать від вмотивованості студентів, тому саме над нею варто працювати", - каже Єгор Стадний.

Нагадаємо, українські абітурієнти цілеспрямовано обирають корумповані ВНЗ.

Зараз ви читаєте новину «Школярам бракує радників з вибору освіти - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі