субота, 16 червня 2007 13:09

Випущений перший в історії Коран на грузинській мові

У Тбілісі виданий перший в історії Коран на грузинській мові.

Автором перекладу священної книги мусульман на грузинську мову виступив сходознавець, професор Георгій Лобжанідзе. Учений працював над перекладом Корану протягом декількох років, побувавши в багатьох країнах Сходу, зокрема, в Ірані, Єгипті, Туреччині.

Фінансував видання Корану фонд "Горизонт". У виданні книги брали участь художник Софо Кинцурашвілі і редактор Ростом Чхеїдзе.

Головною метою автори проекту вважають можливість ознайомити грузинське суспільство з Кораном, зробити його зрозумілим для мусульман, що говорять на грузинській мові.

Презентація першого в історії перекладу Корану на грузинську мову відбудеться в суботу, 16 червня в Тбілісі, в офісі громадської організації "Кавказький дім".

На презентації в "Кавказькому домі" зберуться представники мусульманської громадськості Грузії, співробітники дипломатичних місій Туреччини, Азербайджану, Ірану. Крім того, на презентацію запрошені представники грузинської православної церкви і учені, повідомляє Lenta.ru.



Зараз ви читаєте новину «Випущений перший в історії Коран на грузинській мові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі