середа, 21 жовтня 2009 13:59

Винуватець ДТП, у якому загинув Ігор Пелих, отримає від 7 до 12 років

Винуватець ДТП, у якому загинув Ігор Пелих, отримає від 7 до 12 років

Завершилося слідство у справі стосовно загибелі журналіста Ігоря Пелиха.

Щойно звинувачений Олег Кирилов, водій автомобіля, в якому загинув журналіст, ознайомиться з матеріалами справи, вона перейде до суду.

Про це сказав керівник Центру громадських зв"язків Головного управління МВС в місті Києві Володимир Поліщук.

Як повідомляє Інститут масової інформації, Поліщук вказав: "Кримінально-процесуальне законодавство передбачає, що після завершення слідства всі матеріали справи надаються адвокату і звинуваченому. Щойно вони ознайомляться з цими документами, справа потрапляє до суду. За часом вони можуть ознайомлюватися з матеріалами і півроку, і кілька днів".

За його словами, звинувачення висунуто за ст. 286, ч.3 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає, що порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо це стало причиною загибелі кількох людей, карається позбавленням волі на термін від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років.

Також Поліщук сказав, що, відповідно до результатів експертиз, проведених слідством, звинувачений є психічно здоровим і може відповідати перед законом.

Раніше Кирилов стверджував, що аварія сталася через епілептичний приступ, і він протягом місяця був у лікарні імені Павлова на обстеженні.

Нагадаємо, 8 травня в автокатастрофі загинули відомий тележурналіст Пелих і ще одна дівчина, яка була в автомобілі. Третя пасажирка - 21-річна Інна І., студентка медуніверситету ім. Богомольця, потрапила в реанімацію. Інший учасник аварії - водій "Фольксвагена" - розповів, що водій "Хонди" самостійно вибрався з машини і пішов у невідомому напрямку.

Працівники міліції вже мали намір звертатися до суду, щоб з його санкції офіційно оголосити Кирилова у розшук, однак водій у супроводі адвоката сам з"явився в Голосіївське райвідділення міліції.

За матеріалом ЛIГА

Зараз ви читаєте новину «Винуватець ДТП, у якому загинув Ігор Пелих, отримає від 7 до 12 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі