понеділок, 20 червня 2011 09:03

Військові навчання з українцями коштували американцям $4 млн

Військові навчання з українцями коштували американцям $4 млн

Бюджет українсько-американських навчань "Сі Бриз-2011", які завершилися 18 червня, склав близько 4 мільйонів доларів, причому 99% витрат взяла на себе американська сторона.

Про це повідомляє в неділю сайт газети "Сегодня" з посиланням на джерело в Міноборони України.

Як повідомляється, торішні навчання "Сі Бриз" обійшлися вдвічі дешевше - 2 мільйони доларів.

На підсумковій прес-конференції керівник навчань, капітан 1-го рангу Денис Березовський зазначив, що дозвіл на захід в українські води крейсера ВМС США "Монтерей" Кабінет міністрів України дав 11 червня, тобто вже після початку навчань.

Нагадаємо, МЗС РФ висловило занепокоєння у зв'язку із заходом у Чорне море протиракетного крейсера ВМС США "Монтерей", обладнаного протиракетною системою "Іджіс".

"Після цього демаршу з'явилася певна нервозність. Ми відчули, що Вашингтон нас просто використовував для того, щоб перевірити росіян на злам", - розповів на правах анонімності співробітник штабу військово-морських сил ЗСУ.

У ході навчань "Сі Бриз-2011", які почалися 6 червня, кораблі багатонаціонального з'єднання пройшли близько 8 тис. миль, було проведено понад 100 навчань і тренувань, виконано практичні артилерійські стрільби по морській меті, аеромобільні сили та морська піхота провели більш ніж 680 парашутних десантувань із літаків і вертольотів.

Загальна довжина маршів підрозділів берегового компонента становила понад 6 тис. км, водіння на плаву кожного бронетранспортера - більш ніж 28 годин, підводні тренування водолазів - 640 годин, з яких 60 годин - у нічний час.

Також здійснено 105 польотів авіації, загальний наліт становив 82 години.

Зараз ви читаєте новину «Військові навчання з українцями коштували американцям $4 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі