понеділок, 13 червня 2011 13:07

Росія обурилася через американський корабель у Криму

Росія обурилася через американський корабель у Криму

Міністерство закордонних справ Росії стурбоване у зв'язку з появою в Чорному морі американського крейсера "Монтерей" (Monterey CG-61).

Корабель зайшов у води Україні у зв'язку з навчаннями "Сі Бриз 2011", які проводяться спільно з США.

У російському МЗС вважають, що корабель загрожує національній безпеці РФ.

"Якщо мова йде про звичайний "візит" в цей вкрай чутливий регіон, то чому для нього був обраний корабель саме з таким варіантом озброєння? І яку роль відводив протиракетаv "Монтерея" сценарій навчання "Сі Бриз 2011?" - йдеться в коментарі МЗС РФ.

"Ми не залишимо без уваги появу в безпосередній близькості від наших кордонів елементів стратегічної інфраструктури США і будемо сприймати подібні кроки як загрозу нашій безпеці", - заявили в МЗС з приводу заходу "Монтерея" у Чорне море.

Офіційна реакція українського МЗС щодо цього інциденту, як очікується, буде оприлюднена завтра, 14 червня.

З 6-го по 18-е червня в Чорному морі проходять військово-морські навчання "Сі Бриз - 2011".

Крейсер "Монтерей" був направлений у Середземне море в березні 2011 року. Він повинен стати частиною системи протиракетної оборони, яку США розгортає в Європі. "Монтерей" обладнаний системою "Іджіс", яка дозволяє кораблю одночасно стежити за більш ніж ста ракетами в радіусі 190 кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Росія обурилася через американський корабель у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі