четвер, 10 березня 2022 23:35

Війна може затягнутися. Треба навчитися жити в нових умовах - Резніков

Війна може затягнутися. Треба навчитися жити в нових умовах - Резніков
Українці мають звикати до життя в умовах війни. Фото: Олексій Резніков

Війна з Росією може затягнутися, а перемога України може відбутися пізніше, ніж хочеться.

Ніхто не знає, коли в окупантів закінчаться ресурси, заявив міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook.

"Міжнародні санкції дуже сильно впливають на ситуацію в Росії. Наша армія робить величезну роботу, щоб війна стала максимально непопулярною серед росіян. Але ми маємо реалістично оцінювати ситуацію. Ми усіма силами наближаємо перемогу. Проте ніхто точно не скаже, коли у Росії вичерпається запас міцності. Це може статися пізніше, ніж нам би хотілося", - сказав Резніков.

За його словами, громадяни України мають призвичаїтись до нових умов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міцний тил - запорука оборони" - переселенців закликали шукати роботу

"Ми повинні бути готові. Ми повинні не виживати, а навчитися жити в нових умовах. Перезапустити сектор оборони та країну в цілому", - зазначив міністр.

Тільки у такому випадку ми зможемо наблизити Україну до перемоги та підтримувати економіку, а у ворога не буде шансів нас здолати.

"Я не хочу наводити досвід інших країн, які вистояли у подібних умовах. Ми знаємо різні приклади. Але нам усім треба звикати, що тепер ми самі – приклад і взірець. Для Європи. Для світу. І приклад дуже гідний! Тримаймо стрій. Підтримуємо близьких. Рухаємося до перемоги", - додав Резніков.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Війна може затягнутися. Треба навчитися жити в нових умовах - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі