вівторок, 16 листопада 2010 17:54

Вихованці запорізького інтернату захворіли на грип типу В

Вихованці запорізького інтернату захворіли на грип типу В

З 21 вихованця запорізької школи-інтернату № 3, госпіталізованих минулого тижня з діагнозом ГРВІ, у 4-х виявлено грип типу В, повідомив завідувач епідвідділом Запорізької обласної санепідемстанції Юрій Волжин.

У вівторок він повідомив, що минулого тижня ознаки ГРВІ були виявлені у 41 вихованця інтернату, 21 дитина була госпіталізована.

"Як ми і передбачали, не обійшлося без грипу. За результатами лабораторних досліджень у 4-х учнів школи-інтернату виявлено грип типу В, штам якого давно не виявлявся на території регіону. В інших хворих дітей підтверджено захворювання ГРВІ", - сказав Волжин.

Як повідомила начальник обласного управління охорони здоров'я Наталія Мотовиця, 4 дитини, хворі на грип типу В, не мають ускладнень, їх хвороба протікає легко, без бронхітів і пневмоній.

Вона також зазначила, що "інші госпіталізовані інтернатівці почувають себе задовільно і скоро будуть виписані".

Мотовиця також повідомила, що на минулому тижні на вірусні інфекції в Запорізькій області захворіло 4 тис. 359 осіб.

"Це майже в 2 рази менше порогового рівня. Епідеміологи облСЕС проводять постійний моніторинг хворих на ГРВІ. За результатами аналізів, на грип поки хворіють одиниці мешканців регіону", - підкреслила вона.

Грип - це гостра вірусна інфекція, що легко розповсюджується від людини до людини. Він циркулює в усьому світі, і ним може захворіти будь-яка людина з будь-якої вікової групи.

Вірус грипу (Mixovirus influenzae) із сім'ї вірусів Orthomyxoviridae існує в трьох формах, А, В і С. Відомо, що тільки типи А і В вражають людину.

Віруси типу В не викликають пандемії і зазвичай є причиною локальних спалахів та епідемій, іноді охоплюють одну або декілька країн. Спалахи грипу типу В можуть збігатися зі спалахами грипу типу А або передувати йому. Віруси грипу В циркулюють тільки в людській популяції (частіше викликаючи захворювання у дітей).

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Вихованці запорізького інтернату захворіли на грип типу В ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі