субота, 19 квітня 2008 16:06

Відкрилася виставка, присвячена 100-річчю творця Джеймса Бонда (ФОТО)
11

В Імперському військовому музеї Лондона відкрилася виставка "Тільки для ваших очей: Ян Флемінг і Джеймс Бонд", приурочена до 100-річчя з дня народження творця агента 007. Віковий ювілей британського письменника світ відзначатиме 28 травня.


На виставці буде вперше представлено рукописи романів про пригоди Бонда, а також такі експонати як особистий револьвер Флемінга, забризкана кров"ю сорочка останнього виконавця ролі розвідника Мі-6 Деніела Крейга з фільму "Казино Рояль", черевики з доладним лезом, які, на думку автора, носила майор КГБ Роза Клебб в романі "З Росії з любов"ю".

Тут також буде представлено бікіні Холлі Беррі з серії "Помри, але не зараз", "золотий пістолет" Скараманги, пальто, в якому Шон Коннері з"явився у фільмі "Доктор Но", вертоліт "Літтл Неллі" та безліч інших реальних і бутафорських предметів.

Природно, що в експозиції знайшлося місце численним фотодокументам і листам. Тут є навіть розписка з відмовою від інтерв"ю, написана рукою Сталіна.

Організатори виставки надають відвідувачам можливість дізнатися, як книги і фільми про Джеймса Бонда відображають епоху "холодної війни". Виставка буде відкрита для відвідувачів до 1 березня 2009 року.

Фото Etoday

Зараз ви читаєте новину «Відкрилася виставка, присвячена 100-річчю творця Джеймса Бонда (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі