середа, 16 березня 2011 16:36

Видання газети Коломойського прикрив "дзвінок згори"

Видання газети Коломойського прикрив "дзвінок згори"

Друк видання "Газета по-киевски" було заблоковано минулого четверга "дзвінком згори". Інвестори не бажають пояснити ситуацію редакції.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив головний редактор газети Сергій Тихий.

За його словами, "спілкування з менеджментом підприємства нагадує розмову поміщика з холопами на задньому дворі". Він зазначив, що бюджет видання та інших підприємств холдингу "Главред-медіа" відсутній вже протягом 15 місяців. Як розповів Тихий, операції з рахунком газети, на якому перебувають 1,5 млн, редакція здійснювати не може. При цьому у газети накопичилося чимало боргів, зазначив він.

"Я тричі посилав панові Коломойському (власник холдингу. - ред.) СМС, так як на дзвінки він не відповідає, з проханням вислухати мене, дати можливість пояснити ситуацію. Я не отримав відповіді", - зазначив Тихий.

Натомість, минулого четверга дзвінком "зверху" було заблоковано друк видання, заявив Тихий. При цьому джерело дзвінка йому, за його ж запевненням, невідоме.

Тихий також спростував заяву холдингу про те, що в "Газету по-киевски" за час її роботи з 2003 року інвестовано 80 млн гривень.

"У "Газету по-киевски" інвестовано близько 30 млн гривень за весь час. Це - пряма інвестиція. По-друге, інші витрачених нами коштів, близько 38,5 млн гривень - це кредит, а не інвестиція", - сказав він.

Крім того, на думку Тихого, його можуть зняти з посади головного редактора видання.

Нагадаємо, газета не вийшла з друкарні в п'ятницю, 11 березня. У понеділок, 15 березня, колектив редакції оголосив передстрайкову готовність.

Сьогодні колектив своїми силами вирішив поширювати свіжий номер газети біля точок продажу преси. Він зверстаний спеціально в А4 форматі, розмножений на офісних принтерах і скріплений вручну.

Зараз ви читаєте новину «Видання газети Коломойського прикрив "дзвінок згори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі