середа, 26 липня 2006 13:53

У Москві підірвали редакцію газети "Русский вестник"

 

У вівторок в Москві вибухнула редакція радикально православного видання "Русский вестник". Бомба спрацювала в рекламному відділі пізно увечері, тому ніхто не постраждав. За попередніми даними, потужність закладеного пристрою склала 300 г в тротиловому еквіваленті.

Слідство поки не висуває версій, але не виключено, що це чергові розбирання між екстремістами. Відомо, що газета відрізняється радикальною позицією.

Вибух який стався у вівторок - це не перший інцидент з виданням. Її розповсюджувачів неодноразово заарештовували, а в 2004 році був убитий один з журналістів, заступник отамана Московського козацтва Володимир Наумов.

У своїх статтях автори видання пропагують возз"єднання росіян як триєдиного народу (великоросів, малоросів і білорусів) "через призму відродження російської національної самосвідомості". Не дивлячись на радикальність газети, патріарх Московський і всієї Русі Алексій II в одному з листів на ім"я головного редактора відзначив, що "Русский вестник" - "одне з небагатьох російських видань, яке займає послідовно православну позицію у відображенні і аналізі змін, що відбуваються, як в нашій країні, так і у світі в цілому", повідомляється на сайті видання.

Не виключено, втім, що удар був направлений проти Фонду слов"янської писемності і культури або ж проти ресторану "Офіцерські збори", що знаходяться в одній будівлі з редакцією.

Загальнонаціональна щотижнева газета "Русский вестник" видається з січня 1991 року і висловлює інтереси всіх російських людей, де б вони не проживали. Видання висвітлює широке коло тем: відродження Православ"я в Росії, політика, економіка, підприємництво, історія, армія, козацтво, слов"янське братерство, російські бойові мистецтва, російська культура, наука, школа, виховання в сім"ї, навики виживання в системі нав"язаного Росії дикого ринку; росіяни за кордоном. І все це через призму відродження російської національної самосвідомості, а значить відродження ролі Російської Православної Церкви в суспільстві.

За матеріалами: Газета.Ru, СМИ.ru.



Зараз ви читаєте новину «У Москві підірвали редакцію газети "Русский вестник"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі