пʼятниця, 12 серпня 2022 15:02

Від +10°С до +40°С: на частину України вихідними чекає потужна негода

Завтра градуси в Україні розташуються віялом. У південній частині спека спаде до +28...33°С.

13 серпня найсвіжішим повітря буде в західних областях країни, там очікується +20...25°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook. А у Карпатах узагалі похолодає до +10...16°С.

"У п'ятницю періодичні дощі з грозами пройдуть у західних областях, надвечір досягнуть Житомирщини, Вінниччини й Одещини. На решті територій істотних опадів не передбачається, хіба що найближчої ночі локальні дощі можливі в Запорізькій області та в центральних областях. На півночі завтра північно-східний вітер часом розганятиметься до 15-18 метрів за секунду", – ідеться в повідомленні.

Водночас у північних і центральних областях України буде в межах +25...29°С. На Полтавщині, у Кропивницькому з районами й на Сумщині +27...30°С.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  У п'ятницю періодичні дощі з грозами пройдуть у західних областях
У п'ятницю періодичні дощі з грозами пройдуть у західних областях

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну охоплять зливи з градом і грозами: прогноз на п'ятницю

"І повний розворот термічного віяла – на сході передбачається у п'ятницю +30...35 градусів. Отже, завтра в Україні від +10 до +35 градусів. На Маковія скрізь буде тепло, а на сході та півдні навіть спекотно. Ближче до Спаса спека охопить всю Україну, у східній частині та на південному сході можливо до +36...40 градусів. Що домінуватиме, циклони чи антициклони, відстежуватимемо разом", – додала синоптикиня.

У Києві 13 серпня протягом дня очікується +27...29°С. Грітися трохи заважатиме північно-східний рвучкий вітер. У столиці й області передають грози, оголосили на завтра перший рівень небезпечності, жовтий.

Загалом в Україні, окрім південно-східної частини, будуть грози. В окремих районах очікується град, тож рятувальники оголосили штормове попередження.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.

Водночас на сході та півдні залишається спекотна погода: і цього тижня, і наступного в цих областях України домінуватиме сильна спека, часом можливо до +38...40°С.

Кінець тижня виявиться спекотнішим, на Маковія сонце підкрутить градуси до справжніх літніх. Тривалий період наші схід і південь перебуватимуть у спекотній повітряній масі.

Зараз ви читаєте новину «Від +10°С до +40°С: на частину України вихідними чекає потужна негода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі