понеділок, 02 липня 2018 03:31

Увесь світ вимагає звільнення Сенцова - Порошенко

Увесь світ вимагає звільнення  Сенцова - Порошенко
Президент Порошенко: "Сенцов у в'язниці в Росії за те, що любить Україну". Фото: АП

Президент України Петро Порошенко заявив, що все світове співтовариство вимагає звільнення українського режисера Олега Сенцова і всіх українських політичних в'язнів.

"Ми тут разом можемо висловити слова високої солідарності з усім світом, який вимагає від Путіна негайного звільнення Сенцова і всіх політичних в'язнів, які запроторені за грати у Російській Федерації і на окупованих територіях", - заявив Порошенко під час виступу на відкритті концерту міжнародного проекту "Шляхи дружби. Равенна-Київ", повідомляє прес-служба адміністрації президента.

Він також нагадав, що Олег Сенцов зараз перебуває у в'язниці в Росії тільки за те, що відмовився здати український паспорт і "тільки за те, що він любить Україну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Сенцова розповів про стан українського режисера

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, оголосив безстрокове голодування 14 травня. Основна його вимога - звільнити всіх українців-політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

29 червня адвокат політв'язня повідомив, що його стан здоров'я стабільний і без змін.

Зараз ви читаєте новину «Увесь світ вимагає звільнення Сенцова - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі