пʼятниця, 22 травня 2020 13:55

Віряни зможуть відвідувати богослужіння, але є умови

Віряни зможуть відвідувати богослужіння, але є умови
Якщо храм уже заповнений, інші віряни можуть брати участь у богослужінні на його території із дотриманням соціальної дистанції. Фото: ПЦУ

З 22 травня Православна церква України поступово поновлює богослужіння.

Це відбуватиметься в рамках поступового пом'якшенням карантину в областях, де епідеміологічна ситуація стає кращою, повідомляє пресслужба ПЦУ.

Під час перебування у храмах потрібно буде дотримуватися карантинних вимог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній звернувся до Шмигаля з пропозиціями виходу з карантину

Зокрема, перед тим, як йти на богослужіння, людей просять виміряти температуру. Богослужіння у храмах дозволили за умови участі не більш як однієї людини на 10 кв. м площі. Якщо храм уже заповнений, інші віряни можуть брати участь у богослужінні на його території із дотриманням соціальної дистанції.

Священників просять попередньо позначити місця для зручності та безпеки вірян і за можливості розташувати на вулиці засоби трансляції. Причастя буде, як і раніше, подаватися кожному окремо в руки. Перед самим таїнством як священник, так і миряни мають продезінфікувати руки.

Також ПЦУ закликає вірян дотримуватися соціальної дистанції як всередині, так і на вулиці. Священнослужителів просять звершувати богослужіння згідно з усіма заходами безпеки, зокрема забезпечити храми антисептиками і масками.

У Дубенському районі Рівненської області закрили на карантин Хрестовоздвиженський монастир. Це відбулося за рішенням архієпископа Рівненського й Острозького Іларіона. Відповідне рішення прийняли через виявлення коронавірусу в місцевого священнослужителя.

Зараз ви читаєте новину «Віряни зможуть відвідувати богослужіння, але є умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі