субота, 16 травня 2020 11:05

Епіфаній звернувся до Шмигаля з пропозиціями виходу з карантину

Епіфаній звернувся до Шмигаля з пропозиціями виходу з карантину
Епіфаній порадив як виходити з крантину. Фото: ua.112.ua

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо застосування адаптивного карантину до релігійних організацій. Його пропозиції грунтуються на європейському досвіді виходу з карантину.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній зустрівся з Порошенком.

В той час спікер ПЦУ, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря розкритикував церковні обряди по телебаченню.

Своє звернення написав у Facebook

"Трансляція зображення Євхаристії – не є самою Євхаристією, а лише трансляцією способу Євхаристії. І тому як ікона не може замінити Христа, якого зображує, так аудіо-відео зображення Євхаристії не може вважатися самої Євхаристією. За часів радянського гоніння на віру закордонні радіо транслювали богослужіння (літургії), але я не чув, щоб у кого-то виникала думка, що можна запропонувати віруючим на території СРСР поставити на столі хліб і вино і сказати, що під час трансляції вони "стануть Тілом і Кров'ю", якими можна причаститися. А умови радянських гонінь були значно гірше, ніж обмеження карантину", – додав священнослужитель.

Глава УПЦ МП митрополит Онуфрій заявив, що українцям потрібно "простіше" ставитися до епідемії коронавірусу.

"Хто може перерахувати хворих? Ми всі хворі! Кожен має свою болячку", – відповів митрополит на питання про спалах Covid-19 в Києво-Печерській лаврі.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній звернувся до Шмигаля з пропозиціями виходу з карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі