вівторок, 27 березня 2007 10:14

Венесуела створить колгоспи для бідноти

Президент Венесуели Уго Чавес оголосив про швидке введення в країні "колективної соціалістичної власності". Про це він повідомив під час виступу на радіо.

За словами Чавеса, незабаром урядовці візьмуть під свій контроль великі земельні володіння, які не використовуються і розподілять ділянки між бідняками. Він підкреслив, що колективна власність приноситиме прибуток всім робочим на основі рівних прав, передає АР.

Уряд націоналізує 740.000 акрів землі і перерозподілить ділянки між бідняками.

Також уряд посилить державний контроль над видобутком і продажем нафти і газу, а також націоналізує телекомунікаційні підприємства та увесь енергетичний сектор, запровадить додатковий податок на багатих.

Переобраний у 2006 році на другий шестирічний термін, Чавес також змінить конституцію для того, щоб залишитися при владі і після 2012 року.

Лідер опозиції Альфонсо Маркина відзначив, що бідняки потребують не землі, а технічної допомоги та фінансування, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Венесуела створить колгоспи для бідноти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі