середа, 13 червня 2007 11:45

Велика Британія вводить хімічну кастрацію педофілів і ґвалтівників

Велика Британія вводить хімічну кастрацію педофілів і ґвалтівників
У Великій Британії міністерство внутрішніх справ пропонує ввести добровільну хімічну кастрацію для педофілів і ґвалтівників для того, щоб попередити скоєння нових злочинів.

Сексуальним злочинцям пропонуватимуться ін"єкції спеціальних препаратів, що пригнічують лібідо. Головним чином цей захід направлений проти маніяків, жертвами яких стали маленькі діти.

За даними проведеного МВС дослідження, в тих європейських країнах і деяких штатах США, де введено хімічну кастрацію, кількість повторних злочинів подібного роду скоротилася на 50%.

Ті злочинці, які погодяться на добровільну хімічну кастрацію, не отримуватимуть право на скорочення призначеного терміну позбавлення волі. Проте цей факт може зіграти роль при рішенні про їх дострокове звільнення в рамках ухваленого вироку.

Передбачається, що педофілам і насильникам щомісячно робитимуть ін"єкції леупрорелина. Цей препарат пригнічує діяльність чоловічих статевих гормонів. Зазвичай його призначають хворим на деякі види раку або людям, у яких є гормональні розлади. Ефект від медикаменту не є необоротним, він діє тільки на момент прийому.

Кампанія за введення закону, направленого проти педофілів, почалася у Великій Британії в 2000 році – після вбивства педофілом Роєм Вітінгом 8-річної Сари Пейн. Саме тоді громадськість зажадала обнародувати списки сексуальних злочинців.

У Великій Британії в даний час налічується більше 110 тисяч педофілів, унесених до спеціального реєстру. Близько 10% з 2500 опитаних дітей у віці від 9 до 16 років зізналися, що були об"єктами сексуальних домагань з боку незнайомців.

Кастрація застосовується в різних країнах світу.

У декількох штатах США існують закони про примусову кастрацію, які набули чинності в 1990-х роках. За таким законом хімічна кастрація може бути призначена суддею у випадку, якщо засуджений, вийшовши з тюрми, здійснює рецидив сексуальних злочинів.

У штаті Каліфорнія хімічна кастрація є обов"язковою для педофілів з 1996 року.

У Германії, де добровільній кастрації піддаються до 6 насильників на рік, цифри говорять про те, що коли у відпущених на волю у повній цілості педофілів шанс повторного злочину складає 84 відсотки, то після кастрації - всього 3 відсотки.

У Ізраїлі на початку 2004 року єрусалимський суд запропонував каструвати чоловіка, обвинуваченого в сексуальних домаганнях. Суд приговорив злочинця до 4 років в"язниці, а після відбування терміну рекомендував зробити йому хімічну кастрацію для пригнічування сексуального бажання.

У 2005 році парламент Кенії одностайно проголосував за необхідність перегляду законодавства відповідно до нових пропозицій, в числі яких — кастрація засуджених ґвалтівників.

Парламентарі, що підтримали перегляд законодавства, вважають, що їх рішення дозволить не допустити перетворення Кенії на країну секс-туризму.

У Італії каструвати чоловіків, засуджених за зґвалтування, пропонувала ультраправа "Ліга Півночі", що представила відповідний законопроект на розгляд парламенту країни.

Цій ініціативі передувала серія зґвалтувань, здійснених на півночі Італії імовірно нелегальними іммігрантами з Румунії та Північної Африки. Ця ініціатива, проте, піддалася жорсткій критиці і прийнята не була.

Прихильники цієї операції нагадують, що звільнені з в"язниці педофіли часто знов беруться за колишнє, і приводять як доказ сумний знаменитий лист Дону Маккея, написаний з в"язниці, де він відбував термін за сексуальні контакти з дітьми. Звертаючись до влади, він благав про кастрацію. Маккею рано чи пізно належало вийти на свободу, і він писав, що готовий почати вбивати дітей, повідомляє NEWSru.

 

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія вводить хімічну кастрацію педофілів і ґвалтівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі